Ειδήσεις

Η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που έστειλε “murder threats” στη Nintendo

Η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που έστειλε “murder threats” στη Nintendo
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η αστυνομία του Κιότο συνέλαβε τον άνδρα που έστειλε απειλές δολοφονίας στη Nintendo στα τέλη του 2023. Ο ένοχος μάλιστα είναι εργαζόμενος στην τοπική κυβέρνηση του νομού Ιμπαράκι.


Ενδεικτικά, η Nintendo επρόκειτο να διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας τον Δεκέμβριο του 2023 που ακυρώθηκαν. Αυτές οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν το Nintendo Live 2024 Tokyo, καθώς και το Splatoon Koushien 2023. Επίσης, η Nintendo αναγκάστηκε να μεταδώσει τη ζωντανή συναυλία της από το Nintendo Live 2024 Tokyo χωρίς κοινό σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Όλα αυτά συνέβησαν επειδή ο εν λόγω συλληφθείς έστειλε μηνύματα, απειλώντας να δολοφονήσει το προσωπικό και τους καλεσμένους.

Η αστυνομία δεν έχει εκδώσει ακόμη δήλωση σχετικά με τα κίνητρα του άνδρα. Προς το παρόν, γνωρίζουμε μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα είκοσι. Σύμφωνα με την έρευνα, χρησιμοποίησε τη φόρμα επικοινωνίας στην αρχική σελίδα της Nintendo για να στείλει πολλαπλά απειλητικά μηνύματα. Η αστυνομία τον έχει επίσης συλλάβει λόγω παρεμπόδισης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ως αποτέλεσμα των απειλών του άνδρα, η Nintendo αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές σημαντικές εκδηλώσεις.

Αρχικά, η εκδήλωση Nintendo Live 2024 Tokyo θα γινόταν στις αρχές Ιανουαρίου 2024, ενώ το Splatoon Koushien 2023 θα γινόταν νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2023. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ακύρωση του Splatoon Koushien 2023. Ο νικητής του τουρνουά θα γινόταν ο εκπρόσωπος της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Splatoon 3 2024. Ως αποτέλεσμα, αφού δεν υπήρξε Ιάπωνας εκπρόσωπος που να κέρδισε τον Δεκέμβριο του 2023, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -όπως και οι τελικοί της online πρόκλησης Mario Kart 8 Deluxe και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024- αναβλήθηκαν επίσης.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση