Ειδήσεις

Είναι η Apple έτοιμη να σκοτώσει τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών;

Είναι η Apple έτοιμη να σκοτώσει τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών;
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πόσο ισχυρά έχουν γίνει τα smartphones -ιδίως τα τελευταία μοντέλα iPhone- τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη μεγάλη εκδήλωσή της αυτή την εβδομάδα, η Apple αποκάλυψε ότι πολλαπλά παιχνίδια κονσόλας θα κυκλοφορήσουν στο iPhone 15 Pro τους επόμενους μήνες. Αργότερα φέτος, θα μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε τα Death Stranding, Resident Evil Village και Resident Evil 4 στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, στις αρχές του επόμενου έτους, η Ubisoft θα φέρει το επερχόμενο Assassin’s Creed Mirage στο App Store. Είναι η Apple έτοιμη να σκοτώσει τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών;

Όσο συναρπαστική κι αν είναι αυτή η εξέλιξη, είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες της Nintendo αλλά και του PlayStation και του Xbox, δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα. Η Apple είχε πολλές ευκαιρίες να τα βάλει με τους κορυφαίους εκδότες παιχνιδιών και κατασκευαστές κονσολών. Κάθε φορά, η εταιρεία έχασε.

Κάνοντας λίγο πίσω, η άφιξη τεσσάρων σύγχρονων triple-A τίτλων στο iOS αποτελεί πραγματική έκπληξη, επειδή η Apple δεν έχει ποτέ δεσμευτεί αρκετά στο mobile gaming. Βέβαια, η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone εισπράττει με μεγάλη ευχαρίστηση την προμήθεια 30% από κάθε προγραμματιστή που πουλάει παιχνίδια στο App Store, αλλά πόση προσπάθεια καταβάλλει για την προώθηση του Apple Arcade;

Επιπλέον, τα premium παιχνίδια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων. Ρίξτε μια ματιά στα παιχνίδια iOS με τα υψηλότερα έσοδα στο App Store μέσω της εταιρείας Sensor Tower. Κάθε παιχνίδι στην πρώτη 25άδα είναι δωρεάν για κατέβασμα με αγορές εντός της εφαρμογής.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως το Minecraft, το Stardew Valley και το Grand Theft Auto, που σημείωσαν συνεχή επιτυχία στο App Store, αλλά οι προσοδοφόροι premium τίτλοι είναι ελάχιστοι. Δεν πιστεύω ότι το Resident Evil Village και το Assassin’s Creed Mirage μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την τάση, ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαίες είναι οι μεταφορές στο iOS.

Επιπλέον, δεν είναι απολύτως σαφές αν αυτά τα παιχνίδια θα είναι αποκλειστικά για τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Αν κάποιος πχ έχει ένα iPhone 14 Pro, όσο και να θέλει να παίζει Death Stranding , δεν πρόκειται να ξοδέψει άλλα 1.000 δολάρια για ένα νέο τηλέφωνο φέτος για αυτό το προνόμιο. Το τσιπ A17 Pro μπορεί να είναι μια τόσο σημαντική αναβάθμιση, αλλά η Apple θα αφήσει πολλούς παίκτες πίσω, αν αυτά τα παιχνίδια δεν μπορούν να παιχτούν σε παλαιότερο υλικό.

Δεν είναι επίσης σαφές αν αυτά τα παιχνίδια θα μπορούν να παιχτούν με χειριστήρια αφής ή αν οι κάτοχοι iPhone θα χρειαστούν χειριστήριο τρίτου κατασκευαστή. Η έλλειψη λεπτομερειών ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι το gaming εξακολουθεί να μην αποτελεί πραγματική προτεραιότητα για την Apple. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια μεταφορά του Resident Evil 4 θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα έναντι της αποκάλυψης του iPhone 15, αλλά το γεγονός ότι το τελευταίο παιχνίδι Assassin’s Creed έρχεται στο iOS μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του στο PS5, το Xbox Series X και το PC φαίνεται να είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση! Αλλά δεν μάθαμε ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε τιμή, ούτε καμία άλλη λεπτομέρεια.

Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές κονσολών μπορούν να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι η Apple έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το να προσπαθεί να πείσει τους παίκτες να πουλήσουν το Switch ή το PS5 τους για ένα iPhone 15 Pro.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση