Ειδήσεις

Απολύσεις στη βιομηχανία videogames: η Nintendo επιβεβαιώνει “αλλαγές” στο τμήμα testing

Απολύσεις στη βιομηχανία videogames: η Nintendo επιβεβαιώνει “αλλαγές” στο τμήμα testing
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η Nintendo of America προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στο τμήμα testing της εν μέσω της επιβράδυνσης στην ανάπτυξη παιχνιδιών και της προφανούς καθυστέρησης του Switch 2.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kotaku, η Nintendo επιβεβαίωσε την αναδιάρθρωση των εσωτερικών της, που περιλαμβάνει τον τερματισμό ορισμένων αναθέσεων σε εργολάβους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.


Για όλες τις συμβάσεις που λήγουν, με την υποστήριξη της [Nintendo of America], θα προσφέρθουν πακέτα αποζημίωσης και θα παρέχουν βοήθεια κατά τη διάρκεια της μετάβασης”.

Για τους συμβασιούχους συνεργάτες που θα μας εγκαταλείψουν, είμαστε τρομερά ευγνώμονες για τη σημαντική συμβολή τους στην επιχείρησή μας και τους ευχαριστούμε θερμά για τη σκληρή δουλειά και τις υπηρεσίες τους στη Nintendo“, πρόσθεσε η ιαπωνική εταιρεία.

Οι εργολάβοι υποδηλώνουν ότι η Nintendo βιώνει μιας “προσωρινής διακοπής” στο τμήμα testing της λόγω της απουσίας σημαντικών κυκλοφοριών παιχνιδιών και της έλλειψης πρακτικών δοκιμών για τον επερχόμενο διάδοχο του Switch, που αρχικά φημολογούνταν για κυκλοφορία στα τέλη του 2024.

Αν και ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται παραμένει αδιευκρίνιστος, οι πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να επηρεαστούν πάνω από 100 εργαζόμενοι, με όσους μεταβαίνουν σε ρόλους πλήρους απασχόλησης να ανακατευθύνονται σε μη testing θέσεις.

Η αναδιάρθρωση της Nintendo ακολουθεί μια τάση απολύσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία, με ανταγωνιστές όπως η Sony να αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικές μειώσεις προσωπικού. Η Microsoft απέλυσε πρόσφατα 1.900 υπαλλήλους μετά την εξαγορά της Activision Blizzard, ενώ η Sony μείωσε περίπου 900 θέσεις εργασίας, επηρεάζοντας προγραμματιστές από στούντιο όπως η Insomniac, η Naughty Dog και η Guerrilla.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση