Ειδήσεις

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Sony και της Sega, Bernie Stoler

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Sony και της Sega, Bernie Stoler
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το GamesBeat ανέφερε ότι ο ιδρυτής της Sony Computer Entertainment America και πρώην πρόεδρος της Sega της Αμερικής, Bernie Stolar, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Η καριέρα του Stolar ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 μετά την ίδρυση μιας coin-op εταιρείας, αλλά σύντομα μετακόμισε στην Atari. Εκεί εργάστηκε σε arcade παιχνίδια, οικιακές κονσόλες και ηγήθηκε της ανάπτυξης του Lynx.

Αλλά η δεκαετία του ’90 ήταν όταν o Stolar θα γινόταν μεγάλο όνομα στη βιομηχανία. Ο Stolar εντάχθηκε στη Sony και βοήθησε στη δημιουργία της Sony Computer Entertainment America (SCEA), όπου ήταν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος. O Stolar επέβλεψε την κυκλοφορία της πρώτης οικιακής κονσόλας της εταιρείας, του PlayStation, και υπέγραψε μια σειρά από franchise παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Crash Bandicoot , Spyro the Dragon , Oddworld και Ridge Racer .

Ο Stolar τελικά άφησε την SCEA για να ενταχθεί στη Sega, όπου είπε στην εταιρεία ότι “Πρέπει να σκοτώσουμε το Saturn“. Όπως αναφέρθηκε από το GamesBeat, ο Stolar “έφερε μια νέα ομάδα ανθρώπων και μείωσε τους 300 περίπου εργαζόμενους σε 90 υπαλλήλους, με σκοπό την ανοικοδόμηση της εταιρείας“.

Έχοντας γίνει Πρόεδρος της Sega of America το 1998, ο Stolar ήταν το ο κύριος παράγοντας για την κυκλοφορία του Dreamcast στην αγορά και ήταν αυτός που ανακοίνωσε την τιμή της κονσόλας. Ο Stolar αργότερα έφυγε από τη Sega πριν κυκλοφορήσει η κονσόλα. Μετά από αυτό, εργάστηκε στην Mattel ως πρόεδρος και αργότερα σε εταιρείες όπως η Adscape Media, η Google, η GetFugu, η ZOOM Platform και ο όμιλος Jordan Freeman Group.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση