Ειδήσεις

Απεβίωσε ο Masayuki Uemura, δημιουργός του NES και του SNES

Απεβίωσε ο  Masayuki Uemura, δημιουργός του NES και του SNES
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Δυστυχώς ότι ο επικεφαλής αρχιτέκτονας των NES και SNES Masayuki Uemura απεβίωσε στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 78 ετών. Το Famicom – το σύστημα που θα γινόταν NES στα μέρη μας– ήταν το πνευματικό τέκνο του Uemura, ο οποίος εντάχθηκε στη Nintendo ως μηχανικός από τη Sharp το 1972, σε μια εποχή που εξερευνούσε τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Ένας από τους πρώτους του ρόλους ήταν να βοηθήσει με τη σειρά παιχνιδιών light gun της Nintendο.

Όταν δημιουργήθηκε το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Nintendo, ο Uemura ανέλαβε και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των συστημάτων «Color TV-Game» της Nintendo – την πρώτη δοκιμαστική κονσόλα της εταιρείας στη σφαίρα των εγχώριων βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Uemura ξεκίνησε να εργάζεται στο Famicom το 1981, μετά από απαίτηση του προέδρου της Nintendo, Hiroshi Yamauchi, να δημιουργήσει μια συσκευή ικανή να παίζει παιχνίδια arcade σε τηλεόραση, αλλά με παιχνίδια που που δεν θα ήταν built in αλλά μπορούσαν να εναλλαχτούν με τη χρήση cartridges. Οι συνολικές πωλήσεις του Famicom και του NES, ανήλθαν συνολικά σε 61,91 εκατομμύρια μονάδες – 20 εκατομμύρια από αυτές πουλήθηκαν μόνο στην Ιαπωνία.

Η R&D ομάδα της Nintendo δεν θα παράξει μόνο το Famicom αλλά και τον εξίσου αγαπημένο διάδοχό του, το SNES / Super Famicom. Ασχολήθηκε επίσης με την ανάπτυξη του disk system του Famicom και του Super Famicom Satellaview, καθώς και του εμβληματικού NES Zapper.

Δεν ήταν μόνο το hardware στο οποίο ο Uemura ασχολήθηκε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, υπηρέτησε επίσης ως παραγωγός σε διάφορους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των Ice Climber , Clu Clu Land και μιας τριλογίας αθλητικών τίτλων: Soccer , Baseball και Golf .

Ο Uemura αποσύρθηκε από τη Nintendo το 2004 και έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ritsumeikan στο Κιότο.

RIP

Αφήστε μια απάντηση