Nintendo Switch Reviews 19

Animal Crossing: New Horizons [Switch Video Review]

Braveheart1980
Βρείτε με σε

To Animal Crossing: New Horizons είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο παιχνίδι που έρχεται στο Nintendo Switch φέτος, με βάση πάντα τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, αποτελώντας το επόμενο μέρος του δημοφιλέστατου franchise. Αξίζει πραγματικά όλος αυτός ο διαφημιστικός -και μη- ντόρος που υπάρχει γύρω από τον τίτλο;Πάμε να το δούμε!

Ξεκινώντας αναμενόμενα φτάνουμε στο νέο μας προορισμό, ένα (πρώην) εγκαταλελειμμένο νησί, όπου θα μεγαλουργήσουμε! Ωστόσο πριν φτάσουμε εκεί δημιουργούμε το χαρακτήρα μας. Με ιδιαίτερη χαρά εδώ στο ninty.gr, χαιρετίζουμε το γεγονός των μη παραδοσιακών επιλογών στο φύλο του χαρακτήρα μας οπότε αν είστε άνδρες, γυναίκες ή μη, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν εικονικό σύμβουλο νησιών που ταιριάζει απόλυτα με την εμφάνισή σας. Επιλογές για hairstyles και τόνους δέρματος έχουν επίσης εκτεταμένο ρεπερτόριο, που βέβαια στην πορεία μπορείτε να αλλάξετε και να εμπλουτίσετε με ευκολία όποτε θέλετε.

Κάπως έτσι περνά και η πρώτη μέρα σας στο νησί. Από εδώ και πέρα τα πάντα είναι σε πραγματικό χρόνο. Η πραγματική ώρα συμβαδίζει με αυτήν του παιχνιδιού, όπως και οι καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια βέβαια θα ασχοληθείτε, μαθαίνοντας τους μηχανισμούς του τίτλου (μάζεμα πρώτων υλών και κατασκευές) ενώ το νησί σας σιγά σιγά θα γεμίζει με καταστήματα και κατοίκους! Πως; Μα με τη βοήθεία σας! Δίνοντας σπάνια απολιθώματα και μοναδικά ζωύφια και ψάρια στον Blathers, ώστε να ανοίξει το μουσείο του, όπως και συλλέγοντας και δίνοντας υλικά για το άνοιγμα καταστημάτων κ.ο.κ.

Κάθε χαρακτήρας του νησιού μας είναι μοναδικός, με εξατομικευμένη εμφάνιση και διαλόγους που ταιριάζουν απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα ένα πράσινο κοάλα έχει εμμονή με το body building θα μας συγχαίρει συνεχώς για την εμφάνισή μας που μας βοηθα να φαίνονται οι μυς μας ή θα καυχηθεί για τον πάγκο γυμναστικής που έχει στη σκηνή του. Κάθε απόσπασμα διαλόγου με οποιοδήποτε χαρακτήρα είναι εξαιρετικό, σχεδιασμένο με ακρίβεια για να κάνει ακόμα και τους πιο κυνικούς παίκτες να χαμογελάσουν. Κατά την ταπεινή (;) μας άποψη κανείς δεν δύναται να ξεπεράσει τον Wilbur που εργάζεται στο αεροδρόμιο, ο οποίος μιλάει με στρατιωτική φρασεολογία σε … υπερθετικό βαθμό!

Το review σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από την παγκόσμια πραγματικότητα εγκλεισμού / κατ’ οίκον αποκλεισμού λόγω κορωνοϊού. Ε λοιπόν το Animal Crossing: New Horizons είναι η πλέον ιδανική και ανέμελη απόδραση από τα όσα -σχεδόν κινηματογραφικά- συμβαίνουν γύρω μας. Πανέμορφα τοπία, απίστευτα γλυκά γραφικά, μουσική τέρμα χαλαρωτική και ήχοι όπως το θρόισμα των φύλλων στα δέντρα, αποτελούν τον ορισμό της απόδρασης που επιβάλλεται να έχουμε!

Το όλο γενικό loop του Animal Crossing: New Horizons όπως και όλων των life sim τίτλων, παραμένει -ευτυχώς- αμετάβλητο, είναι ωστόσο με διακριτό τρόπο πιο βαθύ σε λογική, mechanics και κυρίως crafting. Από την πρώτη κιόλας στιγμή γίνεται εμφανές πως το crafting είναι θεμελιώδους σημασίας για σχεδόν ό, τι και αν κάνετε στο Animal Crossing: New Horizons. Απαιτείται για κατασκευή εργαλείων, επίπλων, φαρμάκων και δομών, όπως γέφυρες, που θα βοηθήσουν το νησί σας να αναπτυχθεί όσο ποτέ!

Βέβαια για το crafting χρειάζονται πόροι όπως ξύλο, πέτρα και χόρτα (και άλλοι βέβαια). Όλα αυτά τα συγκεντρώνονται κατά κανόνα ενώ κάνετε άλλα πράγματα, οπότε η συλλογή των ως άνω συστατικών δεν αποτελεί ποτέ εμπόδιο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στον τίτλο υπάρχει σχεδόν πάντα κάτι να κάνετε (*) ενώ το πιο συναρπαστικό μέρος είναι ότι το Animal Crossing: New Horizons δεν μας έχει ακόμη δείξει το πρόσωπό του. Όπως και με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το New Horizons χωρίζεται σε εποχές που συμβαδίζουν με τον πραγματικό χρόνο. Έτσι τώρα, είναι άνοιξη, κάνοντάς μας να αναμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τις άλλες 3 εποχές με ό,τι αυτές μας φέρουν (φεστιβάλ το καλοκαίρι, χιονάνθρωποι το χειμώνα κ.ο.κ.). Ουσιαστικά επομένως έχουμε δει μόνο ένα μικρό μέρος του τίτλου και είναι πλέον στο χέρι της Nintendo να συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει!

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χαιρετίζουμε ένα νεοτερισμό του τίτλου, το Nookphone! Είναι μια έξυπνη συσκευή που φιλοξενεί όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε σχετικά με το νησί, από χάρτη, συνταγές για τα πάντα, τα “quest” μας και πολλά άλλα. Το τηλέφωνό μας ενσωματώνει μια νέα μορφή νομίσματος τα Nook Miles. Αυτά κερδίζονται:

  • Από την ολοκλήρωση μιας συνεχώς εναλλασσόμενης λίστας quests (Nook Miles+) που σας ανταμείβουν για τα προφανή επιτεύγματα της αλίευσης ορισμένων ψαριών ή της ιχνηλάτησης απολιθωμάτων κ.ο.κ. Αυτή η λίστα ναι μεν μας δίνει σχετικά λίγα Nook Miles, ωστόσο όσο παίζουμε κερδίζουμε συνεχώς και μάλιστα εύκολα
  • Από την επίτευξη στόχων που είναι σίγουρα πιο πολύπλοκοι ή/και σίγουρα πιο χρονοβόροι από την πιο πάνω λίστα, ωστόσο μας δίνουν περισσότερα Nook Miles. Υπάρχει πραγματικά ένας άπειρος κατάλογος αποστολών, εξασφαλίζοντας ότι πάντα έχετε κάτι να κάνετε!

Κάθε νέα μέρα στο Animal Crossing: New Horizons φέρνει μαζί της μια συναρπαστική εξέλιξη ή έκπληξη. Υπάρχει μια αίσθηση απόλαυσης σε όλο τον τίτλο που είναι ασύγκριτη – απλά δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτήν. Γνωστοί χαρακτήρες όπως οι Blathers, Isabelle και The Able Sisters επιστρέφουν, χαλαρώνοντας στη ζωή του νησιού με ευκολία. Βέβαια δε θα σας πούμε πως και τι κάνουν αυτοί και άλλοι χαρακτήρες στον τίτλο καθώς θέλουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας χωρίς spoiler!

Animal Crossing χωρίς να φτιάχνετε τα πάντα για το σπίτι σας υπάρχει; Όχι και ούτε πρόκειται! Ξεκινάμε με μια απλή και ταπεινή τέντα και από εκεί και πέρα συνεχίζουμε με ένα σχετικά μικρό σπίτι που επεκτείνουμε και διαμορφώνουμε όσο θέλουμε και όσο αντέχει η τσέπη μας! Οι επιλογές διακόσμησης είτε αφορούν ταπετσαρίες και χαλιά είτε έπιπλα και αντικείμενα είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες! Αφήστε που αν πιάνει το χέρι σας μπορείτε να κάνετε τα ολόδικά σας σχέδια!

Τέλος έχουμε το αεροδρόμιο. Εδώ μπορούμε – αν έχουμε ενεργή Nintendo Switch Online συνδρομή– να επισκεφθούμε νησί φίλης/ου μας. Έχουμε δεν έχουμε συνδρομή πάντως μπορούμε εξαργυρώνοντας έναντι 2.000 Nook Miles να αγοράσουμε ένα εισιτήριο για να πάμε για … λεηλασία πόρων σε ένα τυχαίο νησί! Στα υπόψιν πως τα ζώα που βρίσκονται εδώ μπορούν ακόμη και να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας!

Συνολικά και με λίγα λόγια το Animal Crossing: New Horizons είναι όλα όσα θέλαμε να είναι. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν έχει αλλάξει τη γνωστή και άκρως επιτυχημένη φόρμουλά του καθόλου, διατηρώντας τη γοητεία, το στυλ και το ύφος που έκανε τα προηγούμενα παιχνίδια τόσο μοναδικά! Στα αρνητικά ή μάλλον στο μόνο αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ αρνητικό που εντοπίσαμε είναι η ανεξήγητη εμμονή  της Nintendo στη δημιουργία μόνο ενός νησιού ανα ΚΟΝΣΟΛΑ. Αν υπάρχει δηλαδή 2ος παίχτης θα πρέπει να παίξει υποχρεωτικά στο ένα και μόνο νησί σας, εκτός και αγοράσει 2ο Nintendo Switch.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Τέλος στην επόμενη σελίδα κλείνουμε με μερικά hint’s and tips που ωστόσο ενέχουν spoiler

Σελίδες: 1 2

Πάρτε το ΠΡΟΧΘΕΣ!

Η Nintendo δημιούργησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο Nintendo Switch, ή ίσως ακόμα και σε οποιαδήποτε πλατφόρμα τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας πραγματικά ότι είναι η δυνατότερη gaming εταιρεία σε first party τίτλους, δείχνοντας και πάλι σε όλους πως δεν χρειάζονται πολύ φανταχτερά γραφικά ή υπερβολικά χαρακτηριστικά για να είναι ένας τίτλος ατόφιο διαμάντι.

9.2
Συνολική βαθμολογία:
9.2

19 Comments

Αφήστε μια απάντηση