Ειδήσεις

Άλλος ένας emulator κλείνει λόγω της Nintendo

Άλλος ένας emulator κλείνει λόγω της Nintendo
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Οι Pizza Emulators, εφαρμογές που επέτρεπαν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια Game Boy Advance και Game Boy Color στο Android, αποσύρθηκαν από το Google Play Store την Παρασκευή.

Σε ένα μήνυμα στο Discord που αναδημοσιεύτηκε από το The Verge, ο Davide Berra ισχυρίστηκε ότι έκλεισε τους εξομοιωτές “για να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά μου έναντι της ανάπτυξης των εφαρμογών μου“.

Δεν έκανε καμία αναφορά στον πρόσφατο διακανονισμό της αγωγής της Nintendo, κατά τον οποίο οι δημιουργοί ενός δημοφιλούς εξομοιωτή Nintendo Switch πλήρωσαν 2,4 εκατομμύρια δολάρια και απέσυραν το λογισμικό τους.

Το κλείσιμο του εξομοιωτή Switch Yuzu οδήγησε επίσης στο κλείσιμο του εξομοιωτή 3DS Citra, σε μια κίνηση που αναστάτωσε ορισμένους υποστηρικτές της διατήρησης των παιχνιδιών.

Υποστηρίζουν ότι ενώ το Yuzu είναι ηθικά και δεοντολογικά αμφίβολο επειδή επιτρέπει στους χρήστες να αναπαράγουν αντίγραφα ασφαλείας του τρέχοντος εμπορικά διαθέσιμου λογισμικού, το Citra είναι κάπως λιγότερο επικίνδυνο επειδή τα παιχνίδια που αναπαράγει θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό τίτλοι που δεν πωλούνται πλέον από τη Nintendo.

Πράγματι, το κλείσιμο του eShop του 3DS από τη Nintendo τον Μάρτιο του 2023 σημαίνει ότι ολόκληρη η βιβλιοθήκη ψηφιακών παιχνιδιών της φορητής συσκευής, πολλά από τα οποία ήταν αποκλειστικά για το eShop, είναι αδύνατο να αποκτηθεί νόμιμα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση