Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Jock Blaney, η φωνή του Wolf O’Donnell στο Star Fox 64

Έφυγε από τη ζωή ο Jock Blaney, η φωνή του Wolf O’Donnell στο Star Fox 64
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο βετεράνος ραδιοφωνικός παραγωγός και ηθοποιός φωνών Jock Blaney έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, σε ηλικία 76 ετών.

Οι λάτρεις της Nintendo θα τον θυμούνται κυρίως ως την αρχική φωνή του κακού Wolf O’Donnell στο Star Fox 64, ενώ επίσης ενσάρκωσε τον σύμμαχο του Fox, Bill Grey, καθώς και τον Granga, τον πιλότο mech που ίσως θυμόμαστε ως τον πρώτο boss του παιχνιδιού.

Όπως σημειώθηκε στο Reddit από τον ArmoredSarge μέσω άρθρου του Μαρτίου στο site του σταθμού K2 Radio στο Wyoming, ο Blaney έφυγε από τη ζωή στις 19 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με την επικήδειο, ο ηθοποιός έφυγε «ειρηνικά» στο σπίτι του στο Las Vegas της Nevada.

Το αφιέρωμα του K2 τονίζει ότι ένα σεμινάριο φωνητικής με τον θρύλο των Looney Tunes, Mel Blanc, καθοδήγησε την προσέγγισή του στη δουλειά φωνών. Εκτός από το βραβευμένο έργο του στο ραδιόφωνο και στην ευρύτερη καριέρα του, το βιογραφικό του Blaney περιλάμβανε πολυάριθμα credits σε video games, όπως τα No One Lives Forever, Aliens vs. Predator, F.E.A.R., καθώς και τις σειρές Professor Layton και Forza.

Στα μεταγενέστερα Star Fox, άλλοι ηθοποιοί φωνών ενσάρκωσαν τους χαρακτήρες που ο Blaney είχε πρωτοεμφανίσει στα αγγλικά (αν και ο ίδιος επανέλαβε τους ρόλους του Wolf και του Bill στο ακόμα μη κυκλοφορημένο fan game Star Fox Event Horizon), ωστόσο οι ατάκες και η ερμηνεία του παραμένουν εμβληματικές για πολλούς fans — ανάμεσά τους κι εμείς — που τους πρωτοακούσαμε στο N64 το 1997, και ξανά στην έκδοση 3DS του 2011.

Με το Star Fox να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της προσοχής χάρη στις εμφανίσεις του στο Mario Movie και τις φήμες για νέο παιχνίδι, οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες έχουν επιστρέψει στο μυαλό μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση