Ειδήσεις 1

Η πτώση της μετοχής της Nintendo οφείλεται σε ανησυχίες για τις Online υπηρεσίες του Switch

Η πτώση της μετοχής της Nintendo οφείλεται σε ανησυχίες για τις Online υπηρεσίες του Switch
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Χθες, αναφέρθηκε ότι η αξία της μετοχής της Nintendo έπεσε αισθητά εν μέσω αναφορών ότι το σχεδιαζόμενο έργο «Quality of Life» έχει εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, ακούμε τώρα αναφορές ότι η διήμερη πτώση – η μεγαλύτερη το τελευταίο 18μηνο – σχετίζεται επίσης με την έλλειψη εμπιστοσύνης από τους επενδυτές, καθώς το Switch μπαίνει στο δεύτερο έτος πώλησής του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές έχουν “δεκάδες” ερωτήσεις από hedge funds και επενδυτές που αγωνίζονται να καταλάβουν γιατί τα αυξάνονται τα αποθέματα Switch κονσολών. Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας γνωστός λόγος, υπάρχουν πολλές θεωρίες – όπως  ενδεχόμενες εκπλήξεις στην E3. Ωστόσο υπάρχουν και ανησυχίες δεδομένης της έναρξης της online υπηρεσίας της τον Σεπτέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ανακοίνωση τριών νέων τίτλων Pokémon ενώ αναφέρθηκε ότι το Fortnite – ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια παγκοσμίως- τελικά έρχεται στην κονσόλα. Γνωρίζουμε επίσης ότι το Super Smash Bros. έρχεται και αυτό φέτος. Παρόλο που όλα αυτά είναι καλά νέα, φαίνεται ότι οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Nintendo έχει εξαντλήσει όλα τα ατού της για το 2018 και δεν θα δείξει κάτι για εντυπωσιάσει τους καταναλωτές στην E3.

Ο Amir Anvarzadeh, ανώτερος στρατηγικός της Asymmetric Advisors στη Σιγκαπούρη, είπε στο Bloomberg:

Η αγορά πιθανότατα πωλεί μετοχές πριν από την E3, επειδή οι επενδυτές ανησυχούν πως η Nintendo δεν έχει σταθερή ροή νέων τίτλων ώστε να αυξήσουν τους στόχους κερδών και πάλι. Το άλλο ερώτημα είναι εάν η δικτυακή τους υποδομή είναι πραγματικά έτοιμη να ικανοποιήσει το online gaming. Είναι χρόνια πίσω σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά, αλλά η Sony για παράδειγμα δαπάνησε δισεκατομμύρια για την ενίσχυση και επέκταση του PlayStation Network.

 

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση