Nintendo Switch Reviews

Hyrule Warriors: Definitive Edition [Switch Review]

Hyrule Warriors: Definitive Edition [Switch Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το όχι και τόσο κοντινό 2014, γνωρίσαμε το Hyrule Warriors. O Link και άλλοι θρυλικοί ήρωες πολεμούσαν εναντίον του διαβόητου Ganon, του οποίου τα σχέδια έριξαν –στα όρια κλισέ– χάος στο βασίλειο της Hyrule. Ακολούθησαν DLC για τον τίτλο και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το  Hyrule Warriors Legends, τίτλος ο οποίος πρόσθεσε ακόμη περισσότερο περιεχόμενο, καθώς και νέους μηχανισμούς όπως η αλλαγή χαρακτήρων. Ωστόσο πλέον το Hyrule Warriors: Definitive Edition μοιάζει να είναι ακριβώς ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν οι παίχτες από το hack ‘n’ slash τίτλο!

Για εκείνους που μπορεί να μην γνωρίζουν τον τίτλο, το Hyrule Warriors συγχωνεύει το σύμπαν και τη λογική της σειράς Dynasty Warriors με τους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες της σειράς The Legend of Zelda της Nintendo. Ως αποτέλεσμα, το Hyrule Warriors απέχει πολύ από το παραδοσιακό gameplay της Zelda σειράς, σε μια ξεκάθαρη hack’n’slash κατεύθυνση ακατάπαυστης δράσης!

Κατά την ενασχόλησή σας με τον τίτλο θα αντιμετωπίσετε τεράστια κύματα εχθρών σε μεγάλα πεδία μάχης ενώ προσπαθείτε -μέσα στον κακό χαμό θα λέγαμε- να επιτύχετε διαφορετικούς στόχους και αποστολές. Πολλές φορές αυτό θα απαιτήσει από τους παίκτες να νικήσουν συγκεκριμένους εχθρούς (όπως Captains ή Summoners) για να αποτρέψουν την εμφάνιση ακόμα περισσότερων αντιπάλων στο πεδίο της μάχης ή να νικήσουν τεράστια αφεντικά (King Dodongo, Gohma και άλλοι) για να ολοκληρώσουν το εκάστοτε level.

Με τους παίκτες να αποτελειώνουν δεκάδες (ή μερικές φορές εκατοντάδες) εχθρούς ταυτόχρονα, οι περισσότεροι από τους αντιπάλους που αντιμετωπίζουμε πεθαίνουνε με ένα απλό χτύπημά μας. Ωστόσο, η πραγματική πρόκληση στο παιχνίδι είναι η διαχείριση της θέσης μας στο πεδίο της μάχης και η ταχεία ανταπόκριση μας στις αποστολές, αναγκάζοντας τον παίκτη να σκεφτεί γρήγορα και στρατηγικά.

Το Hyrule Warriors είναι μια γραμμική και επαναλαμβανόμενη εμπειρία, απλοϊκής δράσης και όμορφου θέαματος. Δεδομένου ότι ο τίτλος είναι ξεκαθαρά ένα Warriors παιχνίδι, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Zelda σειράς θα νιώσουν περίεργα καθώς αποσιάζουν πλήρως άλλα στοιχεία της δημοφιλούς σειράς όπως η επίλυση γρίφων και η εξερεύνηση.

Διευκρινίζουμε πως το game διαθέτει  29 χαρακτήρες, πολλοί από τους οποίους έχουν πολλά όπλα προς επιλογή ενώ υπάρχουν εννέα χάρτες περιπέτειας (adventure mode maps) οι οποίοι θα μπορούσαν να διαρκέσουν πάνω από χίλιες -κυριολεκτικά- ώρες για να ολοκληρωθούν. Ο κατάλογος των χαρακτήρων είναι μια από τις πιο υποτιμημένες πτυχές του τίτλου. Για παράδειγμα παρόλο που υπάρχουν τρεις “εκδόσεις” του Link, είναι όλες διασκεδαστικες και μοναδικές! Για παραδειγμα ο Toon Link με το σήμα κατατεθέν της spin-slash κίνησης αποτελειώνει bokoblins και λοιπούς εχθρούς πιο συναρπαστικά από ποτέ! Σε κάθε περίπτωση όλοι οι χαρακτήρες φέρουν τη δική τους προσωπικότητα και στυλ ενώ δεν υπάρχουν χαρακτήρες ή όπλα που να υστερούν σε διασκέδαση ή χρησιμότητα.

Σελίδες: 1 2 3

Αφήστε μια απάντηση