- Η Pearl Abyss ετοιμάζει το Crimson Desert για Nintendo Switch 2 - 3 Μαΐου 2026
- Αλλαγή ονόματος για το Pickmon - 3 Μαΐου 2026
- Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Super Mario 64 - 3 Μαΐου 2026
Η Pearl Abyss , η εταιρεία ανάπτυξης του Crimson Desert , επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και ανάπτυξη για μια πιθανή έκδοση του παιχνιδιού στο Nintendo Switch 2 . Σύμφωνα με τους ειδικούς τεχνολογίας του Digital Foundry , η τρέχουσα κονσόλα της Nintendo μπορεί πιθανότατα να διαχειριστεί το παιχνίδι σε 30 FPS με αποδεκτή ποιότητα εικόνας χάρη στο NVIDIA DLSS , αλλά ενδέχεται να μοιάζει με την έκδοση του The Witcher 3 για το Switch , όπου απαιτήθηκαν κάποιες αλλαγές για να τρέξει στο hardware που ήταν πολύ πιο αδύναμο σε σχέση με τις υπόλοιπες κονσόλες της εποχής — PlayStation 4 και Xbox One .
Καθώς το Xbox Series S είναι το σύστημα που πλησιάζει περισσότερο σε προδιαγραφές το Nintendo Switch 2 , αυτή η έκδοση του παιχνιδιού αποτελεί σημείο αναφοράς για το τι να περιμένουμε στο σύστημα της Nintendo . Οι ειδικοί τεχνολογίας δήλωσαν σε επεισόδιο του εβδομαδιαίου τους podcast: «Η Pearl Abyss έχει υπάρξει αρκετά διαφανής σχετικά με τις ρυθμίσεις ισοδύναμες με υπολογιστή, και είναι σαν ποιότητα μοντέλου χαμηλή, ποιότητα υφών χαμηλή, ποιότητα σκιάς χαμηλή, ποιότητα αντανάκλασης ελάχιστη, προηγμένα εφέ καιρού απενεργοποιημένα, ποιότητα νερού χαμηλή. Βασικά, η λειτουργία απόδοσης στο Series S στα 720 p , όλα είναι χαμηλά».
Η έκδοση του Switch 2 για το Crimson Desert θα πρέπει πιθανότατα να μειώσει δραματικά την ανάλυση για να επιτύχει ένα βασικό 30 FPS . Το σύστημα, ωστόσο, μπορεί να αντισταθμίσει αυτό με το NVIDIA DLSS , το οποίο αποτελεί το πραγματικό πλεονέκτημα του Switch 2 σε σχέση με το Series S και φορητές κονσόλες παρόμοιου επιπέδου όπως το Steam Deck .
Ο επεξεργαστής του Switch 2 , ωστόσο, θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικό εμπόδιο για το Crimson Desert . «Έχουμε δει τίτλους που κλιμακώνονται μια χαρά στο Switch 2 όσον αφορά την απόδοση GPU, αλλά ξαφνικά όταν έρχεται η ώρα του επεξεργαστή, φτάνεις σε ένα όριο όπου δεν μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορο… φτάνεις σε μέρη όπως το Bug Hill και δεν υπάρχει και πολλά που μπορούν να κάνουν οι developers πέρα από το να αφαιρούν NPCs ή να μειώνουν την απόσταση σχεδίασης των NPCs».
Ο δρόμος που απομένει είναι απλά να μειωθεί η πυκνότητα των NPCs εκεί… ενδέχεται να είναι ακριβώς όπως συνέβη με το The Witcher 3 στο Switch 1 , όπου πέρασαν πολύ χρόνο βελτιστοποιώντας την πλευρά του επεξεργαστή απλά για να το καταφέρουν», συμπέραναν οι ειδικοί τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η έκδοση του Nintendo Switch 2 για το Crimson Desert να πρέπει να θυσιάσει τον μεγάλο αριθμό των NPCs που κάνουν τον κόσμο να φαίνεται τόσο ζωντανός για να επιτύχει 30 FPS , κάτι που, δεδομένου ότι το παιχνίδι δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, θα πρέπει να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά εν κινήσει.
Παρόλο που η μειωμένη οπτική πιστότητα σε σχέση με άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού θα επηρεάσει πιθανότατα την εμπειρία, πιστεύω ότι το Crimson Desert αξίζει να το ζήσουμε ακόμα και με μια ελαφρώς «κουτσουρεμένη» μεταφορά, καθώς τα γραφικά που τροφοδοτούνται από τη Blackspace Engine είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που κάνουν το παιχνίδι συναρπαστικό.

