Nintendo Switch Reviews

Disney Epic Mickey: Rebrushed [Switch Review]

Disney Epic Mickey: Rebrushed [Switch Review]
RooF
Ακολούθησε
Latest posts by RooF (see all)

Το Disney Epic Mickey επισκιάστηκε όταν έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2010. Αν και έκανε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε στο Wii (και αργότερα σε άλλες πλατφόρμες), αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό από αλλα platform της εποχής, το Donkey Kong Country Returns και το Sonic Colors, τα οποία κυκλοφόρησαν λίγες ημέρες νωρίτερα και είχαν φανατικό κοινό. Τώρα, με την πάροδο κάποιου χρόνου, το Epic Mickey έχει την ευκαιρία να προσελκύσει το νοσταλγικό κοινό.

Αυτό το 3D platform  προσφέρει μια εμπειρία που εστιάζει περισσότερο στην ιστορία. Η σκανταλιά και η αθωότητά του βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας, όπου τα λάθη του Mickey με το διαλυτικό μπογιά το οποίο χρησιμοποιεί ένας μάγος για να δημιουργήσει κάτι μαγικό, τον οδηγούν σε έναν ξεχασμένο κόσμο, γνωστό ως Wasteland, όπου ζουν χαρακτήρες της Disney που έχουν ξεχαστεί.

Από πολλές απόψεις, η Wasteland είναι εξίσου σημαντική με τον ίδιο τον Mickey. Αυτός ο παρακμασμένος κόσμος κυβερνάται από τον Oswald the Lucky Rabbit, ο οποίος, παρά το όνομά του, δεν είχε και την καλύτερη τύχη. Ήταν το πρώτο αστέρι της Disney, αλλά σύντομα ο Μίκυ τον αντικατέστησε. Ενώ ο Μίκι έγινε γνωστό όνομα, ο Όσβαλντ έμεινε στην αφάνεια. Μέρη της Wasteland έχουν καταστραφεί από την απρόσεκτη χρήση διαλυτικού χρώματος από τον Mickey, δημιουργώντας έναν κόσμο που θυμίζει το σκοτεινό, απόκοσμο στυλ του Tim Burton. Ο κόσμος είναι γεμάτος ιστορία της Disney, με αναφορές στα κινούμενα σχέδια της και όχι μόνο.

Το gameplay διαμορφώνεται από τον τρόπο που επιλέγετε να παίξετε. Το μαγικό πινέλο του Mickey σας επιτρέπει είτε να βάψετε είτε να σβήσετε αντικείμενα και να προσεγγίζετε τις προκλήσεις και τους γρίφους με παραπάνω από έναν τρόπους. Υπάρχουν πολλά collectibles και side quests, και ο βαθμός αφοσίωσής σας στην εύρεσή τους θα επηρεάσει σημαντικά την έκβαση της ιστορίας. Οι αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων αλλάζουν ανάλογα με τις επιλογές σας, προσθέτοντας αξία επανάληψης και ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ παιχνιδιού και αφήγησης.

Η Wasteland διαθέτει έναν κεντρικό κόμβο που διακλαδίζεται σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών. Αυτές οι περιοχές μοιάζουν ζωντανές, με χαρακτήρες που περιφέρονται και κτίρια γεμάτα λεπτομέρειες. Πέρα από το οπτικό κομμάτι αυτό το βάθος κάνει τον κόσμο να μοιάζει πολύ βαθύς. Για να φτάσετε σε αυτές τις περιοχές παίζετε μι; μικρή πίστα 2d platform. Αν χρειαστεί να επισκεφτείτε ξανά περιοχές, μπορείτε πλέον να παραλείψετε αυτά τα τμήματα με ένα μικρό αντίτιμο, ένα νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε για την έκδοση Switch, αλλά γιατί να το κάνει κάποιος αυτό;

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ικανότητα dash και sprint, αν και δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, αφού ο Mickey μπορούσε πάντα να τρέχει. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν η αύξηση των συλλεκτικών αντικειμένων – τρεις φορές περισσότερα concept art σε σύγκριση με το πρωτότυπο.

Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις στο remake αφορούν τα γραφικά και τον χειρισμό. Οπτικά, το παιχνίδι επωφελείται από το καλλιτεχνικό του στυλ. Ενώ το πρωτότυπο πίεζε το υλικό του Wii στα όριά του, η αναβάθμιση κάνει τα γραφικά να λάμπουν. Τα ζωντανά γραφικά του παιχνιδιού είναι αισθητά από την πρώτη κιόλας σκηνή και το παιχνίδι είναι καλύτερο να το απολαύσετε σε μεγάλη οθόνη για μέγιστη απόλαυση.

Όσον αφορά τον χειρισμό, η επανέκδοση κάνει μια βασική αναγκαία αλλαγή με την προσθήκη μιας πλήρως λειτουργικής κάμερας, κάτι που δεν είχε το πρωτότυπο κατά την κυκλοφορία του. Η ύπαρξη τόσο του αριστερού όσο και του δεξιού μοχλού ελέγχου κάνει τεράστια διαφορά, ήταν άλλωστε το μεγαλύτερο παράπονο όσων έπαιζαν το πρωτότυπο στο Wii.

Άχαστο!

Ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, που θα φέρει σίγουρο χαμόγελο ειδικά στους λάτρεις της Disney αλλά και σε όποιον θέλει να περάσει τον χρόνο του με ένα ποιοτικό 3d platform που θυμίζει τις καλές εποχές του είδους.

9
Συνολική βαθμολογία:
9

Αφήστε μια απάντηση