Ειδήσεις 1

Nintendo Switch OLED [Video Review]

Nintendo Switch OLED [Video Review]
RooF
Ακολούθησε
Latest posts by RooF (see all)

Η Nintendo ρίσκαρε πολλά το 2017 λανσάροντας το Switch, μια υβριδική κονσόλα, αδύναμη σαν σταθερή, δυνατή ως φορητή αλλά και πάλι αδύναμη σε σχέση με άλλες φορητές συσκευές όπως πολλά κινητά ή tablet τα οποία βέβαια δεν μπορώ να πω πως είναι ακριβώς ανταγωνιστικά στον τομέα του gaming (λαμβάνοντας υπόψιν την πλειοψηφία των τίτλων στα αντίστοιχα store). Για ακόμα μια φορά μια εμπορική αποτυχία, το WiiU, οδηγησε στην απόλυτη επιτυχία του Switch. Είναι λες και η Nintendo θέλει να φάει ένα χαστούκι από τον κόσμο για να έρθει στα συγκαλά της, στο περίπου έστω.

Το λέω αυτό γιατί ενώ βλέπει πως έχει κυκλοφορήσει κάτι το οποίο ο κόσμος το θέλει, ακούει τις φήμες, σίγουρα διαβάζει τι γράφει ο τύπος και ο κόσμος στα social και τις σελίδες, κάνει τις έρευνές της και αποφασίζει να ακολουθήσει την συνταγή που ακολουθεί πάντα. Κυκλοφορεί μια νέα έκδοση της κονσόλας της με βασικη διαφορά την οθόνη κάτι το οποίο κάνει από την εποχή του Game Boy, με την κυκλοφορία του Pocket και του Light, με το Game Boy Advance και τις δυο διαφορετικές εκδόσεις του SP και φυσικά με τα DS και 3DS και την κυκλοφορία των XL. Σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις η αντίδραση του κοινού ήταν ανάμεικτη με τις νέες εκδόσεις να απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε όσους δεν έχουν ήδη την κονσόλα.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Nintendo Switch oled. Υπάρχουν διάσπαρτες βελτιώσεις και θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για την κονσόλα όπως θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει εξαρχής όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετές έτσι ώστε κάποιος που ήδη έχει την V1 ή την V2 έκδοση του Switch να ψηθεί να την αντικαταστήσει. Ας τα πάρουμε με την σειρά. Το oled μοντέλο έρχεται με μια 7” oled οθόνη ίδιας ανάλυσης με του προηγούμενου μοντέλου (720p), μεγαλύτερο και σταθερότερο stand με λαστιχένια ποδαράκια στο κάτω μέρος της οθόνης για να μην γλιστράει, 64GB εσωτερικής μνήμης αντί 32GB και λίγο δυνατότερα ηχεία. Μια συγκεκριμένη αλλαγή σε ότι αφορά του Dock είναι αυτή που ίσως κάνει αρκετό κόσμο να αγοράσει σκέτο το νέο dock και αυτή είναι η ύπαρξη LAN κάτι που δυστυχώς βεβαία αφαιρεί την θύρα USB που υπάρχει στο ίδιο σημείο στο παλιό dock. To μέγεθος της κονσόλας παραμένει σχεδόν ίδιο με τo oled να είναι λίγο μεγαλύτερο κάτι που ίσως επηρεάσει μερικά περιφερειακά, χωράει πάντως στην official θήκη που κυκλοφορεί για το προηγούμενο μοντέλο. Στα joycon δεν υπάρχει καμιά διαφορά.

Η νέα οθόνη καταφέρνει να αποδώσει με μεγαλύτερη ζωντάνια τα χρώματα ενώ ειδικά σε τίτλους με αρκετό μαύρο η διαφορά είναι ακόμα πιο έντονη, επιτελούς δε κατάφερα να παίξω σε εξωτερικό χώρο με ηλιοφάνεια. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν μπορούν να αποτυπώσουν εύκολα το πόση διαφορά μπορεί να κάνει η οθόνη.

Το αν αξίζει ή όχι η αναβάθμιση στην oled έκδοση πάντως παραμένει ακραία υποκειμενική όμως όσοι σκέφτονται να αγοράσουν τώρα Nintendo Switch ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο να μην προτιμήσουν το oled. Κυκλοφορεί σε δυο χρωματικές εκδόσεις, λευκό και neon red & neon blue.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση