Ειδήσεις

Μήπως ήρθε η ώρα η Nintendo να εγκαταλείψει το Switch;

Μήπως ήρθε η ώρα η Nintendo να εγκαταλείψει το Switch;
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το 2017, το Nintendo Switch ήταν κάτι το μοναδικό. Μέχρι τότε, ο διαχωρισμός μεταξύ φορητών και οικιακών κονσολών ήταν πολύ σαφής. Οι φορητές συσκευές ήταν για μικρότερους, λιγότερο διάσημους τίτλους, ενώ οι οικιακές κονσόλες ήταν για τα μεγάλα blockbusters. Ωστόσο η Nintendo απέδειξε πως δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνετε μια φορητή συσκευή να τρέξει ένα παιχνίδι ποιότητας οικιακής κονσόλας και δεν είναι τόσο δύσκολο να προσθέσετε μια έξοδο HDMI σε μια φορητή συσκευή για όσους εξακολουθούν να εκτιμούν την εμπειρία της τηλεόρασης.

Η Nintendo ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία που εφάρμοσε σωστά αυτή την ιδέα (το PlayStation TV της Sony δεν μετράει) και το Switch γνώρισε τεράστια επιτυχία. Επιτέλους, υπήρχε μια οικιακή κονσόλα της Nintendo χωρίς ιδιόμορφα gimmicks – και, ίσως πιο σημαντικό, ήταν το πρώτο παράδειγμα μιας νέας γενιάς premium φορητών συσκευών. Πέντε χρόνια αργότερα, όμως, το Switch έχει σοβαρό ανταγωνισμό- αρκετά σοβαρό ώστε ίσως ήρθε η ώρα για τη Nintendo να το αποχαιρετήσει.

Ορισμένοι έχουν χαρακτηρίσει συσκευές όπως το Steam Deck και το Ayn Odin ως “δολοφόνους του Switch“. Δεν συμφωνώ. Το Switch διαθέτει μια τεράστια και εξαιρετικά σεβαστή βιβλιοθήκη αποκλειστικών παιχνιδιών που δεν θα μεταφερθούν πουθενά. Έχει επίσης ένα προβάδισμα πέντε ετών που σημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές μιας κονσόλας είναι ήδη πολύ αφοσιωμένοι στο Switch τους. Εδώ είναι όμως ο “λάκκος στη φάβα” : πιστεύω ότι οι φορητοί υπολογιστές θα μπορούσαν να είναι οι δολοφόνοι του Switch 2.

Ας φανταστούμε, για μια στιγμή, ότι η Nintendo λανσάρει ένα Switch 2. Ας σκεφτούμε πώς θα θέλαμε να μοιάζει – θα είναι σίγουρα ένα πολύ πιο δυνατό & καλύτερο Nintendo Switch, σωστά; Αλλά ας θυμηθούμε επίσης για ποια εταιρεία μιλάμε και ας θυμηθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο γνωστό παράλληλο σύμπαν όπου ένα “καλύτερο Nintendo Switch” θα έχει προδιαγραφές συγκρίσιμες με ένα φορητό PC παρόμοιας τιμής. Φανταστείτε τώρα ότι είστε καταναλωτής, έτοιμος να αγοράσετε μια ολοκαίνουργια κονσόλα, και συγκρίνετε το Switch 2, με όποιο launch lineup έχει, με ένα Steam Deck. Ποιο από τα δύο θα αγοράζατε; Ποιο πιστεύετε ότι θα προτιμούσαν οι περισσότεροι καταναλωτές;

Προφανώς, όλα αυτά είναι μια υπόθεση, η οποία όμως έχει μια κάποια βάση. Η Nintendo δεν έχει παίξει πραγματικά το competitice hardware παιχνίδι με τον ανταγωνισμό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, και αμφιβάλλω ειλικρινά ότι θα το ξεκινούσε τώρα. Το Switch ακροβατούσε για αρκετό καιρό με τη δύναμη της βιβλιοθήκης του, αλλά αν η Nintendo ζητούσε από τους καταναλωτές να αγοράσουν μια νέα κονσόλα που είναι τόσο πίσω από όλους τους άλλους όσο ήταν το Switch το 2017, θα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα που απλά δεν είχε τότε: τον ανταγωνισμό.

Ποια είναι η λύση, τότε; Προσωπικά, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η Nintendo να εκμεταλλευτεί ξανά τα βασικά της πλεονεκτήματα, όχι προωθώντας το πλέον προηγμένο τεχνικά hardware, αλλά να αποδεχτεί τα όριά της. Η Nintendo μπόρεσε να ανταγωνιστεί στην όγδοη γενιά αναγκάζοντας τεχνικά περιορισμένες εκδόσεις παιχνιδιών, τρίτων devs, στο Switch προς όφελος της φορητότητας. Στην ένατη γενιά όμως, αυτά τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε ένα πολύ καλύτερο φορητό πακέτο αλλού. Ήρθε η ώρα για τη Nintendo να επικεντρωθεί ξανά στα είδη εμπειριών που μόνο η Nintendo μπορεί να δημιουργήσει. Για μένα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μια ισχυρότερη κονσόλα – για την ακρίβεια, μπορεί να σημαίνει απλώς μια ασθενέστερη κονσόλα.

Υπάρχει μια παλιά φράση του σχεδιαστή του Game Boy Gunpei Yokoi που μου έρχεται τακτικά στο μυαλό. Τη διάβασα σε μια συνέντευξη και έχει ως εξής: “Αφού κυκλοφορήσαμε το Game Boy, ένας από τους υπαλλήλους μου ήρθε σε μένα με μια βλοσυρή έκφραση στο πρόσωπό του: “υπάρχει ένα νέο handheld στην αγορά παρόμοιο με το δικό μας…” Το πρώτο πράγμα που ρώτησα ήταν: “έχει έγχρωμη οθόνη ή μονόχρωμη;“. Μου είπε ότι ήταν έγχρωμη και τον καθησύχασα: “Τότε είμαστε εντάξει“”. Είχε δίκιο – το Game Boy ήταν δραματικά πιο επιτυχημένο από οποιοδήποτε από τα πιο προηγμένα τεχνικά μοντέλα είχε να ανταγωνιστεί. Ο Yokoi κατάλαβε ότι, μερικές φορές, ένας περιορισμός είναι εξίσου ισχυρός με ένα βήμα προς τα εμπρός. Μια μονόχρωμη οθόνη μπορεί να σας αναγκάζει να φτιάχνετε μονόχρωμα παιχνίδια, αλλά σας αναγκάζει επίσης να παίρνετε ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές αποφάσεις που οι άλλοι δεν εξετάζουν καν, και οι καταναλωτές έλκονται από ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές αποφάσεις.

Αν η Nintendo θέλει να ανταγωνιστεί στον πόλεμο των κονσολών της επόμενης γενιάς, ένα Switch 2 δεν θα είναι αρκετό. Πάντα θα υπάρχει κάτι πιο ισχυρό στην αγορά. Ήρθε η ώρα να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια του Yokoi και να φτιάξει κάτι που να ξεπερνάει τον ανταγωνισμό και να προσφέρει εμπειρίες που δεν θα βρείτε αλλού. Το Switch ήταν επιτυχημένο επειδή έκανε πράγματα που κανείς άλλος δεν προσπαθούσε. Τώρα που άλλοι κάνουν τη δική τους εκδοχή του Switch, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση