Ειδήσεις

Η Nintendo θέτει εκτός σύνδεσης τα Wii U παιχνίδια ‘Mario Kart 8’ και ‘Splatoon’ λόγω προβλημάτων ασφαλείας

Η Nintendo θέτει εκτός σύνδεσης τα Wii U παιχνίδια ‘Mario Kart 8’ και ‘Splatoon’ λόγω προβλημάτων ασφαλείας
Braveheart1980
Βρείτε με σε
Latest posts by Braveheart1980 (see all)

Η Nintendo έθεσε τους Wii U τίτλους Mario Kart 8 και Splatoon εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον, ενώ προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα ασφαλείας. “Αυτή η υπηρεσία δικτύου δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμη λόγω επείγουσας συντήρησης που απαιτείται για την επιδιόρθωση μιας ευπάθειας που σχετίζεται με το online παιχνίδι“, αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Nintendo. “Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με το πότε μπορούν να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες δικτύου. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκληθεί“.

Όπως σημειώνει το VGC, η ευπάθεια θα μπορούσε να σχετίζεται με ένα exploit που επιτρέπει σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο του συστήματος ενός παίχτη απλά και μόνο επειδή έχει αντιστοιχιστεί μαζί του σε ένα online παιχνίδι πολλαπλών παικτών. Ο Dataminer OatmealDome πρότεινε ότι το πρόβλημα οφείλεται “σχεδόν σίγουρα” στο ENLBufferPwn.

Το Mario Kart 7 στο 3DS ήταν στο παρελθόν ευάλωτο σε αυτό το exploit. Αρκετά παιχνίδια του Switch προφανώς ήταν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, Nintendo Switch Sports και Splatoon 2 και 3. Η Nintendo φαίνεται ότι έχει επιδιορθώσει όλους αυτούς τους τίτλους για να τους προστατεύσει από το exploit.

Με σχεδόν 8,5 εκατομμύρια πωλήσεις, το Mario Kart 8 ήταν το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Wii U. Το αρχικό Splatoon πούλησε σχεδόν 5 εκατομμύρια. Όσοι εξακολουθούν να παίζουν τα παιχνίδια στο καταργημένο σύστημα μπορεί να απογοητευτούν που οι online λειτουργίες δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες, αλλά φαίνεται ότι η Nintendo δεν είχε άλλη επιλογή από το να τις βγάλει εκτός λειτουργίας προς το παρόν.

Το ζήτημα προέκυψε μόλις λίγες εβδομάδες πριν η Nintendo κλείσει τα eShops του Wii U και του 3DS. Μετά τις 27 Μαρτίου, οι κάτοχοι των συστημάτων δεν θα μπορούν να κάνουν αγορές στα ψηφιακά καταστήματα, αλλά θα μπορούν ακόμα να κατεβάζουν τίτλους που είχαν αγοράσει προηγουμένως. Εν τω μεταξύ, η Nintendo μόλις αποκάλυψε τις τελευταίες πίστες που έρχονται στο Mario Kart 8 Deluxe στο Switch την επόμενη εβδομάδα ως μέρος του Booster Course Pass.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση